I söndags blev det en heldag i provinshuvudstaden Rayong för lite sightseeing och en matfestival. Det tar cirka 30 minuter att köra dit hemifrån om man tar Sumkhumvit större delen av vägen.


Då Rayong är en "storstad" med mycket trafik och massor av butiker och ett par större shoppingcenter så har vi bara varit nere vid stranden en gång tidigare. På bron över till strandsidan kantades ena sidan av försäljare som satt under varsitt parasoll, det var varor till matlagning och frukt som såldes så inget för oss idag.


När man åker runt på mc så får man se mycket man vanligtvis inte ser hemma. Här tar man till det man har och fullpackade bilar eller mc:s är inte en ovanlig syn. Säkerhetstänket är inte riktigt som i Sverige och i bilen på bilden ovan var det i alla fall 15 personer som tryckte in sig på flaket, olagligt såklart. Men ofta kör polisen själva med samma metod ironiskt nog.


Det var en fin dag och Rayongs strand består av små rundade vikar med skyddsvallar av sten längs hela beachroad, vattnet var varmt och härligt för de badande barnen.


Det byggs en hel del större byggnader som ska bli condos och hotell längs stranden, kanske ska bli ett nytt Pattaya här.


Självklart var det släktmiddag i skuggan av träden vid vägen längs stranden, det ser man varje helg oavsett var man är. Vi letade även efter Mangroveskogen som skulle ligga i krokarna men lyckades inte hitta dit, i efterhand såg vi att vår gps visade helt galet och vi får spara den lilla trippen till nästa gång.


Vi tog oss stället till shoppingcentret Central Plaza för matfestivalen Wongnai Rayong Food Caravan som pågick fredag-söndag. På parkeringen står det motorbikes så långt ögat kan nå och att manövrera Forzan därinne är ibland lite klurigt, det är inte helt ovanligt att man får flytta på parkerade mc:s för att komma fram.


Vi var där när det var ljust ute men kan tänka mig att det blev mysigt när mörkret fallit över torget.


Vi gick raka vägen till en sån här som var någon slags dricka med tre olika lager och smaker som var toppad med en gräddeliknande topping, den fick klart godkänt av Eva-Linda.


Det var olika foodtrucks som var uppställda och sålde sin nischade mat och efterrätter, utöver maten var det framträdanden från olika artister på scen.


Trots att det precis hade öppnat var det mycket folk som var sugna på mat och dryck. Nu har vi sista dagen på vår långsemester att se fram emot imorgon, då är det bland annat drakfestival i Mae Phim som ska besökas innan allt ska städas och packas inför hemfärden.

//Pär & Eva-Linda