Innan vår utflykt till Koh Chang i veckan hann vi med att gå på lokallaget PTT Rayongs seriepremiär i Thai League 1. Fotboll är en stor passion för mig (Pär) och jag har sett fram emot att gå på fotboll i Thailands högsta liga, främst för att se hur kvaliteten är på både fotbollen och arrangemanget.


Det var som sagt seriepremiär och det var stor folkfest kring arenan med massa aktiviteter och gäster, här är Alek Teeradetch som är en skådespelare med över 3 miljoner följare på Instagram. I souvenirshopen fanns erbjudanden för medlemmar, det är ju inte vi, så när vi skulle köpa matchtröjor fick vi självklart hjälp av mannen bakom oss i kön. Han lånade gladeligen ut sitt medlemsnummer till oss och alla var nöjda, vi tjänade 400 baht och så fick vi biljetter på köpet :)


Cirka 4600 pers. var på matchen och alla som provade att stå i mål med förbundna ögon här fick välja en souvenir.


Några av spelarna gick omkring runt arenan så jag passade på att ta en bild med den ende jag kände igen. Jay Emmanuel Thomas som en gång i tiden var en lovande talang i Arsenal och engelska u19-landslaget har hamnat i Rayong nu. Han gjorde totalt 5 matcher i Premier League, cupen och Champions League så han var verkligen lovande ett tag. Men nu lunkar han runt i Thailand och hade ex antal kilo på kroppen i övervikt.


Efter cirka 10 minuter av matchen var båda långsidorna fyllda och det var bra drag på läktaren. Bortalaget hade med sig 2 sektioner som höll igång hela matchen.


Hemmalaget hade inte mindre en 3 olika hejaklackar på 3 olika läktare vilket gjorde att det var 3 olika orkestrar som spelade och sjöng 3 olika hejaramsor matchen igenom. Totalt 4 olika sånger samtidigt alltså, lite kaos och man var helt slut i huvudet efter matchen (lånad bild från Facebook).


Men trots förlust (0-1) i sista minuten var det en rolig upplevelse och fotbollen höll hyfsad klass, vi kommer absolut gå på fler matcher i framtiden!


Dagen efter hittade vi dom här fotbollsskorna inne på butiken Pattana, med dom kan det ju inte gå fel, får köpa ett par till Thomas!


Igår var det dags för konsertbuffé på Buffalo Bill inne i Mae Phim, artisten som spelade var ingen mindre än "The Guitar King" Lam Morrison! Underhållningen på Buffalo Bill var verkligen i världsklass, även om artisten som uppträdde var sådär så var det många andra som levererade stort under kvällen!


Hursomhelst Lam Morrison är en gitarrist som var som störst på 70-talet i Thailand, han har även turnerat i bl.a. Tyskland och Norge. Vi hade aldrig hört talas om honom och så länge vi var kvar så spelade han covers men han hade verkligen en aura av rock n´roll!


Dom flesta som var där verkade ha kul i alla fall och det är ju det som räknas!


Pär & Eva-Linda