Efter att ha haft ett "fullspäckat schema" de senaste månaderna har vi tagit det väldigt lugnt den senaste veckan med mycket slappande och laddande inför hemfärden nästa vecka.


Att ligga på en madrass i poolen och lapa sol tillhör en av favoriterna på semestern och det har blivit några dokumentärer på p3 under ledigheten.


Den röda madrassen har några år på nacken men gick sönder nu i veckan, ingen har ännu tagit på sig dådet...


Det blev även ett besök hos en av frukthandlarna för lite färsk frukt att smaska på vid poolen.


Vi har lite olika preferenser när det gäller fruktsallad men vi fick till 2 goda med det här gänget.


Längs Sukhumvit på väg mot Klaeng ligger den här fina byggnaden, det är universitetet som vår vän pluggade vid.


Borta i grannbyn Ban Phe finns den här stora marknaden som helt enkelt kallas Ban Phe market. Det finns en foodcourt med god mat till en billig peng och lite krimskrams som torkat fisk, t-shirts och leksaker bland annat. Kan vara värt ett besök om man har lite tid att slå ihjäl.


De flesta stånden ser ut så här med snäckor och krimskrams, men Eva-Linda hittade 2 fina blusar så det kan finnas guldkorn.


Häromdagen när vi var hos "vår" lokala butik över gatan från där vi bor satt familjen som äger (och bor i) affären utanför och åt Jackfruit, självklart bjöd dom oss och vi slog oss ner en stund vid bordet. Det händer ganska ofta att vi blir erbjudna att smaka något där eller bara ta en öl med pappan utanför. Den enda som kan prata engelska i familjen är dottern så samtalen går mest ut på att gestikulera. För övrigt första gången vi smakade frukten och den var saftig och god.


Eva-Linda har även hunnit med att fylla år! Det firades såklart med pannkakor, grädde, glass och sylt på födelsedagsaftonen (kvällen innan alltså). Själva tillagningen gick dock inte helt smärtfritt då jag lyckades göra blackout i lägenheten när jag skulle vrida av plattan. Efter lite gestikulerande och diskuterande med nattvakten förstod han vad jag menade och försökte lösa problemet. Men han redde inte ut det så han fick i sin tur ringa till vaktmästaren som satte sig på scootern och kom till undsättning. 30 minuter senare var det ljust och vaktmästaren kunde åka hem igen.

Igår var vi på Ao Khai och badade när vi helt plötsligt såg något konstigt komma flytande i havet, 5 minuter senare låg de här tjusiga ballongerna på stranden.


Ett hemmabygge för någon fest eller bröllop någonstans, kanske på en båt. Mycket har man sett flyta i land men aldrig 50 ballonger. Det passade ju bra när det var Eva-Lindas annandagfödelsedag.


Pär & Eva-Linda