Då var den kommen, den sista dagen på vår långsemester här i vårt andra hem i Plong Sawai, nu lär det dröja innan vi är borta så här länge igen. Nästa år blir det nog bara de 4 veckorna som är standard för oss här annars.


Hursomhelst början på dagen spenderades på Three trees beach hos vår vän sedan 15 år, Rampan. Efter strandhänget la vi oss vid poolen för lite avslappnande dokumentärer och jordgubbar med grädde.


Inne i Mae Phim började Rayong drakfestival idag och äntligen fick vi vara med på ett evenemang i Mae Phim, vi brukar alltid missa de olika grejerna som anordnas där pga. hemfärd.


Ett stort fält var dekorerat med lampor och massa tält var uppställda för försäljning av diverse mat och snacks. En varsin mjukglass slank ner denna gång, den smaka inte som hemma men godkänd ändå.


Som sagt, en massa tält var uppställda och över fältet svävade en stor drake. Den var flankerad av flera andra, bland annat en val i nästan realstorlek men när vi väl skulle fota låg de på backen tyvärr.


Det syns inte jättebra, men här grillar dom en hel gris, smaskigt!


Barnen sprang runt överallt och försökte få fart på sina drakar, det var med blandat resultat men den här pojken hade bra snits på det.


Det var ett härligt skådespel att titta på alla stora och små som kämpade med sina drakar. Det var ett gäng drakar som fastnade i de olika ljusramperna som satt uppsatta...


Den stora draken fick några små kompisar till slut, även månen kan skymtas högt däruppe.


Efter festivalen var det dags att göra alla de där nödvändiga sakerna innan hemfärden, bland annat lämna tillbaka Forzan, städa, frosta av frysen och inte minst packa! Det blir lite att släpa med sig hem eftersom vi varit i 4 olika länder och shoppat :) Nu blir det att försöka sova en stund då taxin kommer 04:30 för att ta oss till Suvarnabhumi airport i Bangkok.

//Pär & Eva-Linda